ОБИЉЕЖЕН СВЈЕТСКИ ДАН СРЦА

„За моје срце, за твоје срце“ слоган је овогодишњег Свјетског дана срца који се сваке године, у цијелом свијету, обиљежава 29. септембра. Овај датум је важан подсјетник на проблем болести срца као једног од водећих узрочника смрти данашњице. Которварошки Црвени крст је, као и сваке године, дао свој допринос на обиљежавању Свјетског дана срца. Данас су љекари волонтери уз помоћ припадника Клуба младих Црвеног крста у сарадњи са медицинским тимом Дома здравља „Свети Пантелејмон“ на пункту код „Тропиц“-а у периоду од 9:30 и 13:30 часова провјерили крвни притисак, ниво шећера у крви и индеx тјелесне масе код 138 наших суграђана.
Поред основног прегледа, грађани су добили савјет како заштитити своје здравље и упозорени су на ризике који најчешће узрокују мождани и срчани удар.
Током акције дијељен је пропагандни материјал и од сваког грађанина тражило се обећање да ће се од данас здравије хранти, више се кретати и престати пушити.

Fotografija Kotorvaroski Crveni Krst.
Искрено се захваљујемо љекарима волонтерима Црвеног крста Котор Варош Сањи др Имамовић и Жани др Радић које су узеле учешће у овој хуманој кампањи. Такође, захваљујемо се Драгани др Кнежевић и мед. сестри Милени Ђурић из которварошког Дома здравља које су заједно са волонтерима Црвеног крста данас дале свој допринос на обиљежавању Свјетског дана срца. Посебно се захваљујемо нашим младим волонтерима: Аиши, Татјани, Јовани, Сими, Анђели, Панти и другима који су дали свој лични допринос на реализовању ове хуманитарне активности.

Fotografija Kotorvaroski Crveni Krst.