Обновљен возни парк Дома здравља

Руководство которварошког Дома здравља је куповином три нова возила у значајној мјери обновило дотрајали возни парк и тако наставило са активностима на стварању бољих услова за рад особља и превоз пацијената.

Ново санитетско возило у потпуности је опремљено за превоз хитних случајева, а куповином минибуса знатно смо олакшали превоз пацијената у дијализни центар у Бањалуку”, рекао је директор Дома здравља “Свети Пантелејмон” Владимир Бибић.

Он је додао да је треће набављено возило већ у функцији за рад на терену, те да је набавка била неопходна, јер су постојећа возила прешла озбиљну километражу. Минибус за превоз пацијената на дијализу дневно пређе и до 250 километара, јер превози и пацијенте из најудаљенијих которварошких мјесних заједница.

Годишње имамо око 800 одлазака за Бањалуку, како би превезли пацијенте до Клиничког центра, а набавком нових возила биће омогућен лакши и безбједнији превоз“, рекао је Бибић. Осим набавке нових возила у овој здравственој установи току је реконструкција и санација постојећег објекта, која се реализује у оквиру пројекта “Јачање здравственог сектора”, а за ту намјену издвојено је 354.693 КМ. Недавно је положен камен темељац за изградњу новог блока которварошког Дома здравља. Вриједност пројекта је милион КМ, а средства је обезбиједила Фондација “Хајдар Алијев” из Азербејџана. Осим наведених пројеката ова установа се може похвалити и стабилним финансијским пословањем.

Редовно исплаћујемо запосленима плате и доприносе, а све пројекте и активности ћемо реализовати без кредита и позајмица“, закључио је Бибић и додао да је до сада инвестирано око два милиона КМ за побољшање услова рада медицинског особља и лијечење пацијената.

 

Извор: opstinakotorvaros.com