Од априла авионом до Москве

Лет Бањалука-Москва требало би да буде успостављен већ од априла – изјавио је министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић.
Трнинић је рекао да Министарство саобраћаја и веза и управа бањалучког аеродрома воде преговоре са једном приватном компанијом из Русије о увођењу ове авио-линије.

– Имамо конкретан приједлог уговора на столу. Ако све буде ишло планираним током, а очекујемо да хоће, већ од априла ћемо имати летове за Москву из Бањалуке. У плану су три лета седмично. Радимо на овом послу веома активно и на добром смо путу да га реализујемо – рекао је Трнинић.

Он је подсјетио да је договорено покретање линије Бањалука-Берлин и додао да у овој години очекују договор и у вези са увођењем лета за Грчку.
– За јесен спремамо велико изненађење, али нека засад то остане тајна – нагласио је Трнинић.

Према његовим ријечима, у плану је проширење писте на бањалучком аеродрому и преуређење пријемне зграде и свих пратећих садржаја на аеродрому.

– Отварајући три линије у сарадњи са компанијом “Рајанер” и договарањем четврте ка Берлину, прошле године смо направили изузетне помаке у авио-саобраћају у Српској. Промијенили смо приступ и то нам се враћа рекордним бројем путника. Нећемо се зауставити и идемо даље – каже Трнинић