Од данас на полицама „Народне библиотеке“ Котор Варош 40 нових наслова за дјецу и тинејџере

„Народна библиотека“ Котор Варош набавила је четрдесет нових књига за дјецу и тинејџере, које се од данас могу наћи на полицама.

Један од најтраженијих наслова су  нови наставци „Дневник штреберке“, Рејчел Расел, које дјевојчице веома радо читају.

„ Наш књижни фонд обогатили смо и књигом „Водич кроз живот за паметне дјевојчице“, Сали Морган, ту је и „Онлајн девојка Солира“ од Зои Саг, која пише од малена.  Позната је по својим блоговима о љепоти, моди и стилу живота за тинејџере“, изјавила је директорица „Народне библиотеке“, Бојана Васић.

Сличног жанра су и наслови Кели Мекејн, „Звезда филма“, „Модерна фантазија“, „Савршена фоткица“ и „Школа стила“.

„Нешто богатија понуда овога пута је за дјечаке и за њих смо припремили неке од најновијих књига незаборавног Џеронимо Стилтона, као што су “Осмех Мона Мишице“, „Необичан случај у хотелу Гранд“, „Тајни агент  ООК“, „Дух у позоришту уздаха, „Тајанствено чудовиште из мрачног језера“ и „Легенда о ватреним цветовима“, рекла је Васићева.

За љубитеље каубоја ту је „Дивљи запад“, Хенрија Брука, гдје је кроз десет прича о Билију Киду, Џесију Џејмсу, описано вријеме када су на ова пространства долазили досељеници у потрази за златом. У понуди су још и „Морске авантуре“, Хенри Брук, затим „Поларне авантуре“ Пол Давсвел, „Пирати“, Луси Летбриџ и „Нећеш ми веровати“, Бранка Ћопића.

„За све љубитеље витезова ту је фантастична енциклопедија „Витезови“, коју топло препоручујемо и оним старијим које занимају ови средњовјековни ратници, а за оне жељне истраживања и нових знања ту је „Дјечији атлас“ од Валери Ле Ди“, истакла је Васићева.

За најмлађи узраст  ту је „Хело Кити и пријатељи – Школси излет“, као и „Тролови – Прича о правом пријатељству“, „Коњић Грбоњић“ од Гордане Малетић, „Мачке из високог друштва“, „Чаробне бајке“.