Одиграна представа „Драга Јелена Сергејевна“

Представом „Драга Јелена Сергејевна“, Драмског студија М.А.С.К.Е. из Костајнице,  вечерас је у Котор Варошу настављен „Варош фест“.

Pедитељ представе Синиша Тешановић рекао је да је представа рађена по тексту Људмиле Разумовске и бави се темом изгубљених и уништених моралних вриједности.

„Представа говори о нарушеном систему вриједности и како су нас неки нови клинци прегазили својом дрскошћу и ставом који често није поткован ни знањем ни квалитетом“, изјавио је Тешановић.

Главну улогу, Јелене Сергејевне која је представник свих оних људи који још увијек вјерују у праве вриједности, игра Маја Николић. Њени ученици у овој представи симболизују нове генерације које долазе, склоне алкохолу, болесно амбициозне, који гледају само на материјалне ствари.

„У представи коју  је которварошка публика имала прилику да вечерас погледа по први пут, долази до сукоба морала и неморала и нажалост Јелена Сергејевна губи битку јер је сама и без подршке“, истиче Николићева.

„Варош фест“ биће настављен и сутра, када ће најмлађи которварошани у 18 часова моћи да погледају представу „Змајче“, у извођењу глумаца драмско-луткарског студиа „Звончица“ из Новог Града.