Одржан други састанак Партнерске групе за развој

У сали Скупштине општине Котор Варош данас је одржан други састанак Партнерске групе за развој општине Котор Варош, савјетодавног тијела састављеног од представника институција и организација из јавног сектора, цивилног друштва и пословног сектора, на којем је представљен Нацрт Стратегије развоја општине Котор Варош за период 2022-2028.године, чија израда је започела крајем 2021.године.

Начелник општине Зденко Сакан је истакао важност стратешког документа, којим су дефинисани циљеви и приоритети развоја општине у наредном планском периоду и захвалио присутним члановима на активном учешћу у процесу израде нове стратегије развоја.

Нацрт Стратегије развоја општине за период 2022-2028.године је припремио Развојни тим општине уз консултантску подршку Пројекта интегрисаног локалног развоја (ИЛДП), заједничког пројекта Владе Швајцарске и Ундп-а у Босни и Херцеговини.

Присутни су упознати да је Нацрт стратегије развоја општине Котор Варош 2022- 2028.године стављен на увид јавности и консултације у трајању од 15 дана путем званичнеmинтернет странице општине, те да сви заинтересовани имају прилику да приједлоге и сугестије доставе писменим путем до 05.05.2022.године на емаил:

dalibor.djurasinovic@opstinakv.org.