Три нерадна дана у Српској

Нерадни дани у Републици Српској поводом Међународног празника рада су 1. и 2. маја, те 9. мај када се обиљежава Дан побједе над фашизмом, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Српске.

У дане републичких празника не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

На основу члана 5. став 3. Закона о празницима Републике Српске начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је донио Одлуку о одређивању предузећа, установа и других организација са подручја општине Котор Варош која су дужна да раде у дане празника Републике Српске.

У дане предстојећих првомајских празника (1., 2. и 9. мај), ради задовољења неопходних потреба грађана, дужни су да раде:

  1. Комунално предузеће ”Бобас” АД Котор Варош, према распореду и програму рада предузећа,
  2. РЈ ”Електродистрибуција” Бања Лука, Пословна јединица Котор Варош, према распореду и програму рада предузећа,
  3. Дом здравља ”Свети Пантелејмон” Котор Варош са службом хитне помоћи, према распореду и програму рада установе,
  4. Апотеке у времену од 08,00 до 14,00 часова,
  5. Предузећа за превоз путника, према утврђеном реду вожње за дане празника,
  6. Правна лица и предузетници који обављају пекарску дјелатност у времену од 0,00 до 24,00 часа,
  7. Трговине на мало погребном опремом у времену од 08,00 до 14,00,
  8. Угоститељски објекти у складу са Одлуком о одређивању радног времена угоститељским објектима на подручу општине Котор Варош.

Начелник је донио и Одлуку да су 2. маја, ради задовољења неопходних потреба грађана, дужне да раде трговине на мало прехрамбеном робом у времену од 07,00 до 14,00 часова.