Одржан састанак Привредног савјета

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан упознао је чланове Привредног савјета на данашњој сједници о одлуци Скупштине општине Котор Варош да се усвоји ребаланс буџета за ову годину у износу од 13.700.000 КМ, што је за 63 одсто више од првобитног буџета од 8,4 милиона КМ.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да је ребаланс буџета предложен због повећања прихода по основу задужења општине Котор Варош путем друге емисије обвезница у износу од пет милиона КМ.

„Кредитом ће бити измирене обавезе из прве емисије обвезница у износу од 2.340.000 КМ, а преостали дио новца предвиђен је за изградњу нове зграде општинске управе према регулационом плану који је раније утврђен“, рекао је Сакан.

Влада Републике Српске је из програма Јавних инвестиција за ову годину обезбиједила 280.000 КМ за три пројекта на подручју општине Котор Варош, што је, такође, утицало на повећање буџета.

За рјешавање проблема путне инфраструктуре у мјесној заједници Масловаре издвојено је 130.000 КМ, за реконструкцију и санацију зграде Фудбалског клуба „Младост“ 70.000 КМ, а за санацију Народне библиотеке 80.000 КМ.

Представници Одјељења за просторно уређење и Одјељења за стамбено-комуналне послове информисали су чланове Привредног савјета о стању предмета употребне дозволе Спортске дворане у оквиру СШЦ „Никола Тесла“.

Закључак је да се до наредне сједнице Привредног савјета припреми информација о издавању употребне дозволе Спортске дворане.

„Неопходно је направити пројекат изведеног стања и нови елаборат о свим радњама које треба предузети, а за ту намјену је потребно издвојити око 15.000 КМ“, истакао је начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Слободан Гелић.

Други врло важан закључак је да се припреми пројектна документација за изградњу аутобуског стајалишта у Кнез Михајловој улици за потребе индустријске зоне, како би се смањиле гужве приликом доласка и одласка радника на посао.

Усвојена је информација око предузимања активности око предаје на употребу изграђене прикључке у оквиру пројекта „Реконструкција градске водоводне мреже и проширење канализационе мреже“.

Чланови Привредног савјета су сложни у оцјени да је неопходно освијетлити спортске терене код Основне школе „Свети Сава“ и код СШЦ „Никола Тесла“, гдје се окупља велики број ђака, спортиста и рекреативаца.

Иако се у овој години почело са уклањањем неколицине старих објеката, који се налазе дуж главне градске улице, постоје одређени имовински проблеми а воде се и судски спорови, тако да је немогуће у предвиђеном року уклонити исте, а све у циљу како би главна улица добила љепши изглед.