Одржан састанак са локалним привредницима

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан одржао је данас састанак са власницима и директорима компанија „Фагус“ и „Дермал“ Мирославом Малијевићем и Раденком Бубићем, на којем су дефинисани приоритети и правци развоја ове локалне заједнице.

На самом почетку састанка Сакан је подијелио са привредницима ставове, визије и мишљења, а уједно и послушао њихове сугестије у циљу што квалитетније сарадње.

Начелник Сакан је изразио задовољство досадашњом коректном сарадњом са привредницима, а посебно чињеницом да привредници континуирано улажу значајна средства у проширење производних капацитета и повећавају број запослених.

Образложући иницијативу организовања састанка Сакан је изразио опредијељеност руководства општине да развија и унапређује сарадњу са пословном заједницом кроз заједничке активности локалне заједнице и привреде.

Једна од могућности будуће сарадње је развијање партнерства кроз заједничке активности и улагање у реализацију пројеката који су од стратешког значаја за локалну заједницу.

Овом приликом Сакан је упознао привреднике да је општина, уз суфинансирање УНДП-а, започела активности на реализацији пројекта „Уређење парка природе у центру Котор Вароша“ на локацији купалишта Брана, који обухвата радове на уређењу локације (приступ, паркинг, дрворед).

Отворена је могућност привредницима да се кроз заједничко улагање укључе у реализацију пројекта, а након израде пројектне документације којом ће бити дефинисан садржај парка.Привредници су исказали спремност за овакав вид сарадње и подршку иницијативама које долазе испред општине и истакли да је организовање оваквих састанака корисно, прије свега што се даје могућност привредницима да директно разговорају и учествују у рјешавању потреба како привреде тако и локалне заједнице.

Заједнички закључак учесника данашњег састанка је да је овакав вид коминикације од обостране користи за пословну и локалну заједницу и требало бих организовати и са представницима других сектора.