Одржана презентација резултата организација цивилног друштва имплементираних у склопу Пројекта јачања локалне демократије IV – LOD IV

Данас је у сали Скупштине општине Котор Варош одржана Презентација пројеката организација цивилног друштва имплементираних у склопу Пројекта јачања локалне демократије IV – LOD IV.

На презентацији се свим присутнима поред начелника општине Котор Варош Далибора Вучановића, обратила и замјеница пројектног менаџера УНДП ЛОД IV Сања Бокун. Уводну презентацију поред присутних представника цивилног друштва одржала је и Видосава Тепић, самостални стручни сарадник за координацију и управљање интегрисаним развојем и ЛОД општинска координаторица.

На подручју општине Котор Варош реализовано је укупно 7 пројеката организација цивилног друштва, у износу од 127.000 KM.

Од 2015. до 2016. године имплементирани су сљедећи пројекти: „Израда регистра дивљих депонија општине Котор Варош“, „Планинарско – еколошка школа“, „Омладинско – еколошка иницијатива“, „Љубав према глуми – љубав према људима“, „Образовање и информисање једнако за све“, „Очување традиционалне пјесме и игре“ и „Унапређење афирмације младих и њиховог ангажмана на подручју општине Котор Варош“.

„Оно што заиста са задовољством могу рећи да су доста заступљене еколошке теме, сматрам да је то један врло важан сегмент у данашњем друштву. Ово је тренутак да покажемо грађанима, начелнику и медијима све оно што је урађено у оквиру ових пројеката“, истакла је Сања Бокун, замјеница пројектног менаџера УНДП ЛОД IV.

„Овај пројекат се показао врло успјешним, а од наредне године ће бити примијењен на регионалном нивоу, у шест држава из окружења“, рекла је Бокунова.

Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић нагласио је да је овај пројекат наставак успјешне сарадње УНДП-а, ЕУ и других међународних организација са општинском управом с циљем учешћа грађана у јачању локалне демократије.

„Радује ме податак да су млади иницијатори ових пројеката, што ће значајно допринијети развоју цивилног друштва и општине Котор Варош“, рекао је Вучановић.

Пројекат ЛОД проводи УНДП, а финансира ЕУ из средстава ИПА у износу 2.000.000 евра, ради доприноса демократској стабилизацији, помирењу и даљем развоју БиХ подршком одабраним општинама у успостављању бољих односа између локалних власти и цивилног друштва.