Одржана сједница Привредног савјета

На данашњој сједници Привредног савјета општине Котор Варош, којом је предсједавао начелник Зденко Сакан, усвојен је План капиталних инвестиција за 2023. годину у износу од 661.000 КМ.

Овим Планом је обухваћено десетак инфраструктурних пројеката који ће се реализовати на подручју општине Котор Варош.

Службеници општинског Одјељења за просторно уређење имају обавезу да у сарадњи са руководством Средњошколског центра „Никола Тесла“ изврше предмјер и предрачун радова на уређењу радиоице за практичну наставу, која се налази иза зграде бившег радничког универзитета у Котор Варошу.

Руководству фабрике обуће „Спортек“ је послан Нацрт споразума у вези изградње јавног паркинга. Уколико се сложе са свим наведеним, а као резултат добре дугогодишње сарадње, они ће финансирати изградњу паркинга.

Претходно је израђен Регулациони план и ријешени су имовински односи.

Усвојена је информација о подстицајима у привреди и пољопривреди за 2023. годину, уз напомену да је буџетом за пољопривреду предвиђено 50.000 КМ за ову годину, као и 5.000 КМ за дефицитарна занимања.

Подршка привреди се огледа у многим олакшицама које се пружају привредним субјектима, као што су издавање земљишта у власништву општине по повољним условима и грађевинских дозвола на најмање шест рата.