Одржана сједница Скупштине општине Котор Варош


Скупштина општине Котор Варош усвојила је данас Извјештај о раду начелника општине Котор Варош за 2019. годину.

У извјештају о раду начелника општине Котор Варош истакнути су резултати остварени у области локалног економског развоја, капиталних инвестиција, јавних финансија и друштвених дјелатности.

„Извјештај говори о томе шта је тим мојих сарадника радио у 2019. години. Резултати тог рада су бољи у односу на раније године, имали смо добрих пројеката и капиталних инвестиција, од чега су највећу корист имали наши грађани“, рекао је начелник општине Зденко Сакан и додао да је континуитет развоја настављен и ове године.

Одборници локалног парламента, такође су усвојили Извјештај о извршењу буџета Општине Котор Варош за период 1.1.-30.6.2020. године.

На данашњој сједници нашла се и Информација о пословању привредних субјеката општине Котор варош за 2019. године, у којој су упоредно са осталим општинама бањалучке регије приказани и упоређени подаци из претходног периода (2017. и 2018. године), тако да се поред динамике оставрених резултата може видјети и положај привреде општине Котор Варош.

Скупштина је разматрала и Одлуку о безбједности саобраћаја на путевима општине Котор Варош.

Одборници СО Котор Варош на данашњем скупштинском засједању усвојили су и Извјештај о раду ЈУ Дјечији вртић ,, Лариса Шугић“ Котор Варош за радну 2019/2020 годину, као и план рада дјечијег вртића.