Одржана Скупштина општинске Борачке организације

Делегати Скупштине  Борачке организације Котор Варош, данас су  на редовној годишњој Скупштини једногласно усвојили: Извјештај о раду Општинске Борачке организације за 2016. годину, Финансијски извјештај за 2016. годину, приједлог Програма рада Борачке организације за 2017. годину.

На захтјев Борачке организације Републике Српске, на овој Скупштини је заузет и став поводом стицања посебног статуса Борачке организације РС. Једногласан став свих чланова Скупштине да Борачке организације РС, добије посебан статус у односу на друга удружења проистекла из одбрамбено-отаџбинског рата и да буде једини представник борачкихкатегорија у области борачко-инвалидске заштите.

Из буџета Општине у 2016. години за потребе Борачке организације издвојено је 42 350 КМ, што је била основна претпоставка за извршење планираних задатака утврђених програмом рада. Поред ових средстава Општина је одобрила и додатна средства у износу 0д 7357 КМ, која су искориштена за изградњу спомен обиљежја у  Сердарима , као и за помоћ борачким категоријама.