Организована еколошка акција за ученике

Јуче, 07.11.2015. године Еколошки покрет „Еко опстанак“ Котор Варош је организовао еколошку акцију за ученике Основне школе „Свети Сава“ Котор Варош. Показна акција чишћења пластичне амбалаже из корита ријеке Врбање у зони водозахвата као најосјетљивијем еколошком мјесту за општину Котор Варош имала је за циљ код младих створити осјећај о важности очувања и заштите животне средине.

„Заједно са наставницима биологије и географије позвали смо ученике да им на практичан начин укажемо на значај који ријека Врбања има за становништво општине Котор Варош првенствено за водоснадбијевање и да им кроз показну акцију чишћења смећа из корита ријеке покажемо како требају да се понашају у природи“ – ријечи су Миодрага Петровића, координатора пројекта „Израда регистра дивљих депонија за општину Котор Варош“. Ученицима су овом приликом подијељени рекламни качкети, мајице и брошуре а обезбијеђена је и храна и освјежење.

Овај пројекат имплементира Еколошки покрет „Еко опстанак“ у партнерству са УГ „Змајевац“ а проводи се у склопу УНДП-овог пројекта „Јачање локалне демократије / демокрације IV – ЛОД IV“ којег финансира Европска унија из средстава Инструмента за претприступну помоћ (ИПА).