Откуд вишак гласачких листића?

Одговорност за нерегуларан број бирачких листића у Републици Српској Централна изборна комисија БиХ јуче је пребацила на бањалучку фирму „Атлантик ББ“, која их је испоручивала. Међутим, „врућ кромпир“ и очигледне нерегуларности на биралиштима у овој штампарији враћају у двориште ЦИК-а.

„Заиста не знам о чему се ради. Не може ‘Атлантик’ да буде одговоран за број листића, јер нам је ЦИК БиХ био контролор и они су били задужени за бројање“, казао је за Журнал Берислав Вуковић, власник штампарије.

Подсјећамо, на неколико бирачких мјеста у Бањалуци појавио се и вишак гласачких листића, махом оних намијењених за избор чланова Предсједништва БиХ.

На биралиштима Центар ИИ/8, Обилићево И/4 и Обилићево ИИ/1 појавио се 21 листић вишка, а извор наше редакције наводи да су све неправилности у записницима.

Истовремено, на бирачком мјесту у насељу Кочићев вијенац нема довољно листића за избор чланова Предсједништва БиХ. На списку је 750 бирача, а само 730 листића. На биралишту у школи ученика у привреди недостајао је један листић за избор предсједника РС.