Отворена ликовна колонија “Котор Варош 2023”

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан данас је на Градском тргу отворио шесту по реду ликовну колонију, која је окупила 11 академских сликара и надарених љубитеља ликовне умјетности из Котор Вароша

Сакан је рекао да је циљ колоније да подигне свијест о ликовној умјетности како у Котор Варошу, тако и у околини.

Умјетници ће током дводневне ликовне колоније имати задатак да насликају по два платна, а можда и више у зависности од сензибилитета умјетника.

Вјерујем да ће пронаћи инспирацију у природи и самом амбијенту платана, фонтане и свега што Градски трг чини препознатљивим, те да ће својим дјелима обогатити фундус галерије у нашем граду“, поручио је Сакан.

Иницијатор ове манифестације Горан Чупић рекао је да ће умјетници током колоније моћи да размијене мишљења о радовима, да сумирају утиске и да настала дјела изложе.

Учесници шесте ликовне колоније „ Котор Варош 2023 “ су: Горан Чупић, Бранко Русмир, Адријана Ђурић, Анастасиа Станић, Дара Божичковић, Марија Жупљанин, Санела Поповић, Сања Маљак, Нина Драгољевић, Марија Тодоровић и Горјана Буквић.

Организатори Ликовне колоније “Котор Варош 2023” су Јавна установа “Центар за културу, спорт и информисање” и општина Котор Варош, а покровитељи Хотел “Хајдучке воде”, пољопривредна апотека “Агро-Јурић”, д.о.о. “Јата” Котор Варош , ресторан “Мила Ми” и компанија “Супернова”.