Пезеровић: Подићи ниво производње за излазак из кризе

Нови директор Шумског газдинства /ШГ/ “Врбања” Котор Варош Ненад Пезеровић рекао је Срни да је неопходно у наредном периоду значајно подићи ниво производње како би се реализовале текуће обавезе и задовољили локални дрвопрерађивачи, а уједно и ријешена дуговања из претходног периода.

Пезеровић је нагласио да је приоритетан задатак санација постојећег стања, јер је которварошко газдинство у врло тешкој ситуацији.

Само максималним ангажманом свих радника и одговорним пословањем можемо постићи напредак, а у том погледу планирам ангажовати и неке нове извођаче како би побољшали ниво производње“, поручио је Пезеровић.

Једно од највећих дуговања Шумског газдинства “Врбања” је према општини Котор Варош по основу продаје шумских дрвних сортимената, а укупни акумулирани дуг износи преко 1,5 милион КМ, што у знатној мјери отежава пуњење буџета и реализацију планираних инфраструктурних пројеката.

„За превазилажење свих проблема неопходно је да кренемо рјешавати дуговања, која нису мала. Искрено се надам доброј сарадњи са руководством општине и ресорним мнистарством, јер само заједничким ангажманом и разумијевањем можемо стабилизовати пословање газдинства“, закључио је Пезеровић.