Вртић „Маслачак“ у Масловарама примио 18 малишана

– У мјесној заједници Масловаре данас је званично почео са радом Дјечији вртић „Маслачак“, у оквиру којег ће функционисати мјешовита јасличка група са 18 малишана.

Првом радном дану вртића „Маслачак“ присуствовао је и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је, заједно са својим сарадницима, малишане обрадовао слаткишима и поклонима и том приликом истакао да је реализација овог пројекта улагање у будућност.

,,Надам се да ће ова дјеца уживати овдје, да ће родитељи који оставе дијете када ујутро дођу имати довољно повјерења и да ће моћи нормално радити своје дневне активности, јер су сигурни да су њихова дјеца на најбољем могућем мјесту. Сигуран сам да ће и запослени, који ће бринути о овој нашој младости, имати најбоље могуће услове за рад“, поручио је Сакан.

Директор вртића Младен Тепић рекао је да су издвојена значајна средства за грађевинске радове и унутрашње опремање.

,,Овдје има комплетна опрема, креветићи, ситни инвентар, дидактика и све што је неопходно за рад предшколске установе, а у сарадњи са општином Котор Варош у све то смо уложили око 60.000 КМ“, истакао је Тепић и додао да о малишанима брину три васпитачице.

По његовим ријечима и даље је дуга листа чекања за боравак у которварошком вртићу, гдје се тренутно налази стотину малишана.

,,Данас је почео са радом и програм припреме пред полазак у школу, у којем ће боравити 58 малишана. Укупно на подручју општине сада имамо 250 малишана у вртићу, а радићемо у наредном периоду на томе да смањимо листу чекања„, нагласио је Тепић.

Малишани су први дан искористили да се упознају са другарима и играчкама, мада је било и оних који су уз плач тражили маму.