Почела изградња темеља црквене сале у Врбањцима

У порти Храма Светог Пророка Илије у Врбањцима почели су радови на изградњи црквене сале, која ће бити намијењена првенствено потребама Српске православне цркве, али и потребама мјештана Врбањаца.

Идеја о самој изградњи парохијске сале дошла је у разговору са мјештанима, јер је примарни циљ саме парохије и вјерског живота у Врбањцима да се изгради једна сала како би се духовни и вјерски живот подигао на једну вишу степеницу.

Започели смо уз Божију помоћ изградњу црквене сале, која ће служити члановима наше парохије. Надам се да ћемо је уз учешће вјерног народа и свих људи добре воље и завршити, како би мјештани имали разлога да више цијене село у којем живе, да се боре за њега и остају у њему“, рекао је парох врбањачки Драган Мијатовић и додао да сви пројекти крећу од дубоке вјере и добре воље и да је важно да има оних који нису заборавили задужбинарство, јер такве ствари остају заувијек, сљедећим покољењима.

Црквена сала ће бити димензија 23,60 са 10 метара. Ископ темеља самостално и бесплатно ради предузеће „Декол“, а финансирање изградње значајно је помогла и општина Котор Варош.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је данас обишао градилиште и том приликом истакао да ће изградња новог објекта значити много за парохијски живот свештеника и мјештана и да ће сви заједно добити мјесто за окупљања након литургија и молитви.

Изградњу црквене сале у Врбањцима великим дијелом помажу и бројни парохијани властитим донацијама.