Завршена осма редовна сједница Скупштине општине Котор Варош

Данас је у сали СО Котор Варош  одржана осма редовна сједница Скупштине општине Котор Варош, на којој су одборници усвојили одлуку коју је предложио начелник општине Котор Варош Зденко Сакан о укидању накнада за рад сталних и повремених радних тијел Скупштине општине.

„Средства за ову намјену нису планирана буџетом за 2018. годину и сматрам да је одлука скупштине да овај приједлог усвоји једногласно потпуно исправна“, поручио је Сакан.Одборници су усвојили Програм уређења градског грађевинског земљишта општине Котор Варош за ову годину, које обухвата уређење грађевинског земљишта, улагање у припрему и изградњу комуналних објеката од значаја за општину.

Скупштина општине Котор Варош донијела је одлуку о основици за израчунавање висине ренте за градско грађевинско земљиште у 2018. години у износу од 720,00 КМ и о вриједности бода за плаћање комуналне накнаде за ову годину у висини од 0,004 КМ .

На данашњем скупштинском засиједању усвојена је и Стратегија заштите дјеце од насиља, занемаривања и злостављања на подручју општине Котор Варош за период 2018.-2022. година, као и одлука о давању сагласности за расписивање конкурса за упражњена радна мјеста васпитача у Дјечијем вртићу „Лариса Шугић“ Котор Варош.

На сједници је усвојено и рјешење о утврђивању листе стручњака Скупштине општине Котор Варош.