Почео други „bootcamp“ у Котор Варошу

У Котор Варошу, домаћину музичког такмичења „Ритам Европе“, данас се одржава други „bootcamp“, заједничко дружење и размјена искустава учесника овог такмичења.

Милош Марковић, музички директор фестивала „Ритам Европе“, рекао је да ће се у
наредна два дана такмичари припремати на другачији начин него прошле године.

„Ову групу чине такмичари из десет општина Републике Српске. Примјетан је ентузијазам код младих такмичара и жеља за доказивањем. Увели смо генералне пробе, тако да имају могућност да међусобно слушају пјесме, да уче једни од других. До сада смо овакву врсту дружења радили у свим општинама и градовима који учествују у овом такмичењу, а сада смо их окупили на једном мјесту, тачније у Котор Варошу, што се показало као пун погодак“, истакао је Марковић.

Он је подсјетио да ће у директном преносу на РТРС-у кандидати изводити своје нумере уживо, а не као што је то био случај у претходне двије године када су приказивани спотови извођача. У оквиру ове манифестације нашу општину је посјетило 200 туриста и такмичара из 16 општина и градова Републике Српске.

Подсјећамо да су вокали Анђела Петрушић, Николина Пејић и Саша Ждерић и плесачице Лара Вишњић, Лара Андријевић и Данка Ђукић освајањем првог мјеста свом граду обезбиједили домаћинство ове године, а њих шесторо ће путовати у Швајцарску, земљу чију су музичку нумеру интерпретирали. Которварошани су, према оцјени жирија и публике, која је гласала СМС порукама, били најбољи међу 15 извођача из градова и општина Српске.