Помозимо Вањи да добије најважнију животну битку, позовимо 1416

Наш Вања нас је својим ведрим духом увијек гурао напријед и показивао да су неке немогуће ствари могуће, а игром зле судбине сада ми морамо њему да вратимо осмијех, за шта нам је потребна помоћ добрих људи.

Овим ријечима редакцији „Гласа Српске“ јуче се обратила уплакана Вањина мајка Дубравка Пејаковић из Масловара код Котор Вароша. Дубравка се не одваја од сина који је на екскурзији повриједио кичму приликом скока у воду, због чега је прикован за болничку постељу у Италији. Родитеље овог осамнаестогодишњака, чији старији брат има Даунов синдром, велики трошкови лијечења и боравка у Италији принудили су да се окрену хуманим људима.

– Свака марка можда је управо та која ће га подићи из кревета и вратити кући – каже Пејаковићева кроз сузе, додајући да је Вања многима донио пуно радости својом игром под кошем.

– Захвални смо свима који су до сада на неки начин помогли, а посебну захвалност дугујемо Фонду здравственог осигурања РС и својим пријатељима у Италији, који су нам дали кутак да преспавамо. Међутим, то није довољно, јер ће, према прогнозама тамошњих љекара, Вањин опоравак трајати јако дуго, због чега ће нам бити потребно много више новца него што то можемо да замислимо – казала је Пејаковићева.

Очајни родитељи, који су често први прискакали у помоћ кад је некоме она била потребна, сада куцају на многа врата. Обратили су се, између осталих, и предсједнику Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Мирославу Арлову. Према његовим ријечима, Црвени крст Котор Вароша у сарадњи са компанијом „м:тел“ је покренуо хуманитарни број 1416 за прикупљање помоћи за лијечење Вање и биће активан до краја мјесеца.

– Позивам све који могу да дарују новац за лијечење нашег шампиона да то и учине, јер његови родитељи нису у могућности да то сами ураде, с обзиром на то да им је и други син болестан – казао је Арлов.

Судбина и будућност овог средњошколца и одличног кошаркаша су у рукама италијанских љекара, али и добрих људи, којих у цијелој РС никада није мањкало. За Вањин опоравак навијају и школски другари, који свакодневно прикупљају новац у Бањалуци и Котор Варошу. Велика срца показали су и радници Творнице обуће „Спортек“ из Котор Вароша, који су прикупили знатну суму новца и уплатили на рачун породице Пејаковић.

Трошкови лијечења су заиста велики и према прогнозама љекара оно ће бити дуготрајно. Лијечење у Италији ће трајати најмање шест мјесеци. Свака помоћ нам је добро дошла и зато је драгоцјено активирање хуманитарног броја 1416. Захваљујем се свима који су до сада помогли и унапријед онима који ће помоћи, да Вања добије ову битку. Мали напредак је уочљив јер је почео да помјера руке и прсте једне ноге, али још није стабилизовано дисање – рекао је Пејаковић

Цијело дјетињство је провео играјући се са лоптом, а тако је наставио и у школи све до данас. Сада је пред њим најважнија утакмица коју треба да побиједи – рекла је психолог Ђурђица Јеличић која је такође била у једној емисији.

Подршку Вањи и његовој породици дао је укључењем у програм и Вања Мићевић, отац мале Софије за коју је недавно устала цијела РС. Мићевић је рекао да је у контакту са породицом Пејаковић и обећао помоћ.

Рачуни

Рачун у КМ – 551-720-25761327-02

Позив на број – 45506012000

Девизни рачун – БА395517202876133041

SWIFT – BLBABA22

Уплате на име Дубравка Пејаковић

Адреса Масловаре бб, 78220 Котор Варош