Najviše nesreća na putevima Čelinac-Kotor Varoš, Klašnice-Prnjavor

Najviše saobraćajnih nesreća u Srpskoj u ovoj godini bilo je na magistralnim putevima Čelinac-Kotor Varoš, Klašnice-Prnjavor, na području Bijeljine i na putu Kopači-Ustiprača, na granici sa FBiH, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske koje organizuje akciju „Vozite oprezno – ljetujte bezbrižno“.

U prvih pet mjeseci ove godine bilo je 3.386 saobraćajnih nesreća, što je za 148 ili 4,2 odsto manje nego u istom prošlogodišnjem periodu.

U saobraćajnim nesrećama ove godine poginulo je 31 lice, teže je povrijeđeno njih 220, a lakše 819 lica. Broj poginulih je manji za 44,6 odsto ili za 25 lica u odnosu na uporedni period prošle godine.

Akcija MUP-a „Vozite oprezno – ljetujte bezbrižno“ podrazumijeva pojačanu kontrolu svih učesnika u saobraćaju, uz preporuke za poštovanje propisa za bezbjednu vožnju, s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nesreća i stvaranja bezbjednih uslova za vožnju u vrijeme godišnjih odmora.

Vozačima koji se pripremaju na duža putovanja i godišnje odmore preporučje se da provjere tehničku ispravnost vozila, ne konzumiraju alkohol pred put i za vrijeme vožnje, kao i da ne voze umorni i bolesni.

„Savjet je i da se izbjegavaju dugotrajne vožnje bez pauza, posebno u noćnim časovima“, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.