Посјета министра Златана Клокића

Министар за економске односе и регионалну сарадњу РС Златан Клокић изјавио је  приликом посјете Котор Варошу, да је ова општина препознатљива од страних инвеститора по повољним условима, као општина која је прва у Републици Српској достигла пријератну запосленост и да је прије рата била позната по обућарској, дрвној и металској индустрији у којој и данас постоје добри привредници углавном извозно орјентисани.

„У току разговора са начелником општине Далибором Вучановићем и сарадницима било је ријечи у уласку општине у процес БФЦ сертификације (општине са повољним пословним окружењем) и Афтекер пројекту. У 21 општини РС укупно ћемо посјетити 50 приредних друштава и у сарадњи са локалним заједницама рјешавати актуелне проблеме, а све у циљу стварања повољног привредног амбијента“ истакао је Клокић.

Начелник општине је изразио задовољство што се у тешким економским условима отварају нови привредни погони.

По његовим ријечима присутни проблеми у пословању предузећа се углавном односе на увозне таксе, административне препреке на граничним прелазима, регистрацију ПДВ броја и истакао значај завршетка модернизације региопналног пута Котор Варош – Кнежево,

Након разговора министар Клокић и начелник Вучановић су посјетили привредна предузећа „Дермал“ и „Сим техник“. Д.К.