Познати добитници општинских признања

Одборници Скупштине општине Котор Варош су на данашњој посебној сједници усвојили приједлоге Комисије за именовање о добитницима Златних повеља и писмених захвалница поводом 24. априла – Дана општине.

За постигнуте колективне и појединачне успјехе у раду, који представљају посебан допринос за развој општине Котор Варош, Златним повељама су одликовани др Милорад Кузмић и предузеће „Сим Техник“ д.о.о. Забрђе.
Писменим захвалницама су награђени Миленко Марковић, директор предузећа „Елим“, пекара „Обеликс“, криминалистички инспектор Војо Кљечанин, каратиста Немања Кнежевић и Развојни програм Уједињених нација (УНДП).
Награде ће им бити уручене 24. априла на Свечаној академији поводом Дана општине.
Нису усвојени приједлози начелника општине Котор Варош Далибора Вучановића и шефа клуба одборника СНСД-а Бранка Понорца да се Златним повељама одликују предузеће „Врбања шуме“ и Раденко Бубић, власник фабрике обуће „Дермал“.
Усвојена је одлука о допуни Годишњег плана утрошка намјенских средстава од накнаде по основу продаје шумских дрвних сортимената у 2016. години, тако да ће умјесто раније предвиђених 650.000 КМ бити издвојено 732.182 КМ.
Одлуком о измјени и допуни Статута општине Котор Варош наредни сазив локалног парламента ће умјесто 25 бројати 27 одборника.
Због великог броја пријављених студената прве године студија, који испуњавају услове конкурса, одборници су једногласно донијели одлуку да се повећа износ средстава за стипендирање студената, тако да ће умјесто предвиђених 60.000 КМ из буџета општине за ову намјену бити издвојено 67.000 КМ, а стипендије ће добити укупно 95 студената.
Усвојене су и одлуке о измјени и допуни одлуке о организовању и усклађивању пословања ЈДП „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош и о уређењу простора и грађевинском земљишту.