Предавање на тему „Незаконита набавка, држање и ношење оружја“

Мјесна заједница Котор Варош кроз пројекат неформалне групе младих „Сигурнија будућност“ уз подршку Фондације Мозаик и ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ у петак 28.07.2023. године, са почетком у 19 часова организује едукативно предавање на тему „Незаконита набавка, држање и ношење оружја“. Ово друго по реду предавање одржаће се у просторијама мјесне заједнице Котор Варош, овјекат кино сале улаз од игралишта Центра за културу, спорт и информисање.

„Циљ предавања је да правници и адвокати нашим суграђанима појасне поједина правна питања у вези одружја која су проузроковала многе немиле догађаје, а немогуће је непримјетити да је оружје, као опасна ствар, подвргнуто посебном правном режиму, којим је уређен сам начин, али иуслови у вези набављања, држања и ношења оружја, који важе за недржавне субјекте. Законита набавка, држање и ношење оружа доприноси сигурнијој будућности свих становника, а нарочито дјеце и млађих категорија , изјавио је Станко Тепић, носилац пројекта.

Као разлог организовања наводе да је све већи број незаконите употребе оружја, којим је директно угоржен живот људи .

Организатори истичу да ће поред овог предавања и у наредном периоду бити доступни нашим суграђанима, те да се исти  могу обратити за правну подршку.

На питања грађана, одговоре кроз бесплатне правне савјете даваће, Зорица Микић-Ћосић адвокат, Мр Станко Тепић, аутор и уредник странице „Јустиција“ и Жељко Бубић адвокат из Котор Вароша са канцеларијом у Бањој Луци.