Представљена књига „Шта ко сања“

Синоћ је у препуном амфитеатру СШЦ „Никола Тесла“ одржана промоција посљедње збирке пјесама „Шта ко сања“ пјесника и сликара Петра Ђаковића. О књизи су говорили мр Светозар Личина и професори Небојша Бубић и Филип Перишић.
Стихове из Ђаковићеве књиге „Радио Кишобран“ рецитовали су ученици СШЦ Никола Тесла, а у програму су наступиле и чланице ансамбла „Жубор“.
Ове године Петар Ђаковић навршава 20 година књижевног рада.
„Драго ми је што сам обиљежавање јубилеја почео управо у свом Котор Варошу, поводом Дана општине – 24. априла“ рекао је Ђаковић.
Књига „Шта ко сања“ кроз три одвојене цјелине поиграва се дјечијом маштом и жељом за новим сазнањима, кроз циклусе у којима се, игра врло озбиљно схвата, слуша забавни програм радио –емисије за дјецу, о темама из ђачког живота и завршава пјесмама за кученце Бети, разиграну малтезерку.
„Писање за дјецу састоји се у томе што су они најзабавнији дио популације у свим временима. Дјецу не можете преварити“ каже Ђаковић.
Рецезент књиге мр Светозар Личина је ову збирку пјесама оцијенио као широко поље стваралаштва за дјецу.
„Ђаковић се не обраћа само дјеци већ и родитељима, учитељима и вршњацима. Његова поезија је интересантна публици свих узраста“ нагласио је Личина.
Петар Ђаковић је свој радни вијек посветио педагошком раду пишући књиге за дјецу. Такође, аутор је и коаутор уџбеника за основну школу и стручних књига за наставнике.
За књигу „Шта ко сања“ Ђаковић је добио награду „Станко Ракита“ , коју додјељује удружење књижевника Републике Српске.
Ова културна манифестација одржана је у организацији ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ и СПКД „Просвјета“ Котор Варош.