Предстојећег викенда порибљавање Врбање и такмичење рибара

Општинско такмичење у дисциплини „Лов рибе удицом на пловак“ на ријеци Врбањи биће одржано у недјељу /9. јули/, а дан раније ће чланови Спортско-риболовног друштва „Котор Варош“ порибити ријеку Врбању на комплетном подручју општине, тачније од Подбрђа до Крушева Брда.

Такмичење ће се одржати у три категорије: пионири /до 14 година/, омладинци /од 14 до 18 година/ и сениори /од 18 до 60 година/.

Окупљање такмичара у лову рибе удицом на пловак је предвиђено на Градском тргу код Кафе бара „Авалон“ у 08.00 часова /контакт особа Веселко Лугић Кисо 065/585- 460/, а након тога ће пријављени рибари да се распореде на предвиђене локалитете.

Истог дана ће на Врбањи и њеним притокама у мјесној заједници Грабовица бити одржан меморијални турнир „Флај фишинг такмичарски риболов Војо Вуковић“.

Право учешћа на такмичењу имају регистровани чланови СРД „Котор Варош“, који посједују важећу риболовну дозволу за 2023. годину.

Побједници у такмичарском риболову биће проглашени око 14.00 часова на Градском тргу.

Спортско-риболовно друштво „Котор Варош“ ће у суботу у јатрњим часовима организовати порибљавање са 160 килограма млађи поточне пастрмке у сарадњи са АД „Лука“ Шипраге и са 10.000 комада млађи поточне пастрмке у сарадњи са СРД „Бањалука“.

Предсједник Друштва Самир Скопљак истакао је да ово друштво у континуитету врши порибљавање и да су Врбања и њене притоке постале препознатљиве по племенитим врстама пастрмке и липљена.

„Наша је обавеза да вратимо повјерење рибара из Српске и региона заинтересованих за риболов у которварошком крају“, рекао је Скопљак и посебно се захвалио људима из СРД „Бањалука“ и АД „Лука“ Шипраге на изузетно вриједним донацијама, као и општини Котор Варош.

Скопљак је замолио све рибаре, али и грађане, да сви заједно раде на очувању ријеке Врбање и њених притока, како рибе тако и чистоће самих ријека.

„Потребно је да се сви ставимо у одбрану наших ријека, јер поред спортских активности, ријека Врбања се користи и за пиће“, нагласио је Скопљак.

Из СРД „Котор Варош“ су позвали све љубитеље риболова и природе, као и заинтересоване грађане да присуствују наваеденим активностима.