Пријем за ученике генерације

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за 14 ученика генерације завршних разреда средњих и основних школа са подручја општине Котор Варош.

Ученицима који су остварили изузетне резултате током школовања начелник Сакан је уручио новчане награде и пожелио пуно среће и успјеха у даљем школовању.

Ви сте понос и будућност наше општине и Републике Српске. Током досадашњег школовања постигли сте изузетне резултате и искрено вјерујем да ћете тако наставити и у даљем школовању, како би касније знањем који сте стекли били носиоци развоја Котор Вароша“, истакао је Сакан.

Он је нагласио да Општинска управа подржава младе и успјешне људе, првенствено додјелом стипендија и да је ове године за ту намјену издвојено 70.000 КМ из општинског буџета.

Жељка Зељковић, ученик генерације которварошке Гимназије се припрема за пријемни испит на Медицинском факултету, а сутра ће присуствовати пријему на Белом Двору.

Ово је признање мом раду и труду и веома сам поносна што ми се указала прилика да представљам своју школу и општину на пријему у Белом двору. Драго ми је што сам баш ја изабрана за ђака генерације, а конкуренција је, морам да признам, била јака“, истакла је Зељковићева.

Ученица Основне школе „Свети Сава“ Јована Мијић уписала је Медицинску школу, док ће Драгиша Дубочанин наставити школовање у Средњошколском центру „Никола Тесла“,смјер машински техничар за компјутерско конструисање.

Захвални смо начелнику на пријему и његова подршка, као и новчана награда, много нам значи у нашем даљем школовању“, поручила је Мијићева.

Овогодишњи ученици генерације су: Жељка Зељковић и Гостимир Смиљић из СШЦ „Никола Тесла“, Мирко Јурић, Драгиша Дубочанин, Ивана Крчић, Јована Мијић, Милица Каламанда, Андреј Вучановић, Милица Панић, Ема Кршић и Елма Дунић из ОШ „Свети Сава“ Котор Варош, Марија Стојановић и Неда Богданић из ОШ „Петар Петровић Његош“ Масловаре и Марина Ђекановић из ОШ „Петар Кочић“ Шипраге.

Ученицима генерације средњих школа уручен је новчани износ од по 200 КМ, док су ученицима генерације основних школа уручени новчани износи од по 100 КМ.

Извор: (opstinakotorvaros.com)