Прикупљене 142 дозе крви

У акцији добровољног давања крви у Котор Варошу прикупљене су 142 дозе ове течности за потребе Завода за трансфузијску медицину Републике Српске.

Секретар општинског Црвеног крста Санела Кучук рекла је да се за прву овогодишњу акцију пријавило 186 особа, од којих 44 није могло дати крв из здравствених разлога.

,,Ово показује да су мјештани Котор Вароша савјесни и спремни да помогну. Посебно смо поносни на троје суграђана који су први пут доборовољно дали крв”, истакала је Кучукова.

Она је нагласила даје у Котор Варошу све више добровољних давалаца крви, што је гаранција да ће увијек бити довољно ове течности.

Предсједник Комисије за анимирање добровољних давалаца крви Црвеног крста Котор Варош Душко Васиљевић рекао је да су грађани овог мјеста показали одговорност и солидарност да помогну другима.

,,Континуирана едукација, информисање и подизање свијести грађана о значају добровољног давања крви, једини је начин за постизање жељеног циља, а то је да пацијент не чека крв, већ да крв чека пацијента”, истакао је Васиљевић.

У Котор Варошу има више од 800 добровољних давалаца крви, а данашњу акцију организовао је општински Црвени крст, уз подршку привредника и локалне управе.