Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ презентован данас у Котор Варошу

Представници Општине Котор Варош присуствовали су данас у скупштинској сали презентацији пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ који су представили представници УНДП-а. Котор Варош је једна од 13 јединица локалне самоуправе која је изабрана на јавном позиву да учествује у овом пројекту. У наредне четири године колико ће се имплементирати овај пројекат на подручју наше општине, очекује се унапређење рада мјесних заједница.

Важност овог пројекта је у што већем ангажману грађана у општинском одлучивању, при чему се ревитализација мјесних заједница сматра кључним средством за постизање тих циљева“, истакао је начелник Општине, Далибор Вучановић.

Током реализације овог пројекта обухватиће се мјесне заједнице Kотор Варош, Ободник, Масловаре, Врбањци, Забрђе и Грабовица.

Менаџер пројекта Мајда Ганибеговић је честитала руководству општине Kотор Варош на учешћу у имплементацији пројекта, који ће допринијети квалитетнијем животу грађана кроз унапређење услуга на нивоу мјесне заједнице, јачање инфраструктуре и већу инклузију социјалних категорија становништва.

Успјешан рад ће подразумијевати ангажман свих нивоа власти који грађане, као доносиоце одлука, треба да слушају„, нагласила је Ганибеговићева.

Пројекат је заједничка иницијатива Влада Швајцарске и Шведске, чија је вриједност 14,5 милиона KМ. У активностима прве фазе која ће трајати до средине 2019. године, учествоваће 120 мјесних заједница и 20 локалних заједница у БиХ, чиме ће утицати на побољшање квалитета живота 300.000 људи.

Пројекат проводи УНДП у БиХ у партнерству са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске, Министарством правде Федерације БиХ, Владом Брчко Дистрикта и оба ентитетска савеза општина и градова.

DSCN4517