Промовисан роман „Духови дуж Дрине“ Ангелине Петровић

У Народној библиотеци Котор Варош промовисана је књига „Духови дуж Дрине“, аутора Ангелине Петровић из Обреновца.

Петровићева је вечерас на промоцији рекла да роман обухвата радњу од 1904. до 2017. године и да га је тешко жанровски одредити.

„То је и историјски и психолошки роман који прати судбину једне породице. Завршава се као психотрилер, у маниру по којем сам позната и надам се да ће се допасти публици“, додала је Петровићева.

Крајем 19 века, једне мрачне ноћи, свет је угледало женско дете. По древним веровањима девојчица је рођена са посебним даром који Србији може донети крвопролиће уколико се одмах не убије. Мајка оставља новорођенче и поруку о њеном пореклу у близини једног манастира. Сакривена међу зидинама, Анастасија током одрастања проживљава тешку драму због жига којим је обележена, али постаје и једини сведок свих злочина почињених унутар манастира.

Почетком 21 века млада новинарка Дрина наћи ће се на рубу живота од тренутка када буде оптужена за тежак злочин. Инспектор задужен за случај отпочеће истрагу. Када схвати да траг води у далеку прошлост, покушава да пронађе мистериозни сеф који повезује две жене. Једини начин да спаси Дрину је суочавање са мртвом Анастасијом. Тајна обавијена велом судбине, историје, злочина и једна страшна истина коју нико никада није успео да открије….