Реконструкција вртића

У оквиру програма зелени екононмски развој, који имплементира УНДП, у Котор Варошу је у току реконструкција дјечијег вртића „Лариса Шугић“, а укупна вриједност пројекта је 351.000 КМ.

У оквиру пројекта планирано је да се сруши монтажнио дио вртића и изгради нови, а комплетан објекат се утопљава уз постављање новог крова и фасаде.

Градилиште су данас обишли начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и његов замјеник Младен Тривуновић, који су изразили задовољство динамиком радова и чињеницом да ће услови боравка у вртићу бити знатно побољшани.

Веома је важно унаприједити капацитете предшколских установа, а реконструкцијом дјечијег вртића ријешиће се вишегодишњи проблем са којим се сусрећу запослени, малишани и њихови родитељи. Наш циљ, основни циљ и задатак је да својим најмлађим суграђанима, становницима наше општине обезбједимо што боље услове за живот. Циљ нам је да наша дјеца у наредном периоду уживају и проводе вријеме у једном од најуређенијих вртића у окружењу“, истакао је Сакан.

Средствима Европске уније ће, поред ове вриједне инвестиције, у наредном периоду опремити кухиња и замијенити подови, након чега ће ова образовна установа бити једна од најмодернијих у окружењу.

Из ове установе су саопштили да ће због наведених радова вртић бити затворен у периоду од 22. новембра до 5. децембра, а чим се створе услови за безбиједан боравак дјеце родитељи ће о томе бити обавијештени.