Са улица уклоњено осам паса луталица

Хигијенски сервис за напуштене животиње „Јава“ из Прњавора у ванредној акцији под надзором Комуналне полиције из Котор Вароша уклонио је са которварошких улица осам паса луталица, који су транспортовани до прихватилишта за псе у Прњавору.

Шеф Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију Горан Малијевић рекао је да се на овај начин смањује број одбјеглих и напуштених паса на терену и отклањају евентуалне опасности од уједа.

Осим агресивности, коју пси луталице често испољавају, постоји и санитарни ризик када је ријеч о појави заразних болести“, навео је Малијевић и додао да ће Комунална полиција наставити са овим активностима.

Он је указао да су проблем пси које грађани довозе и остављају по граду, због чега ће надлежне службе више пажње посветити откривању и кажњавању таквих лица, као и оних који кућне љубимце пуштају да шетају градом без пратње.

Како постоје индиције и сумње да се и на нашу територију допремају напуштени пси, апелујемо на све грађане да, уколико примијете или имају било каква сазнања о томе, обавијесте надлежне службе како би се предузеле законске мјере против тих лица“, поручио је Малијевић.

У прихватилишту за псе у Прњавору над животињама се примјењују све мјере ветеринарске здравствене заштите, обезбјеђује храна, као и удомљавање.