Шамачки сатиричари наступили на „Варош фесту“

Другог дана фестивала омладинских позоришта „Варош фест“ у Котор Варошу публика је уживала у представи „Јесен стиже ружо моја“ у извођењу сатиричног позоришта „Бибац“ из Шамца.

У представи млади глумци, углавном ученици Средње школе „Никола Тесла“ из Шамца, приказују један стари сеоски обичај када су момци долазили код дјевојака на прела.

„Ово је шесто извођење представе и увијек наилазимо на позитивне реакције публике, прије свега због чињенице да се овај начин удварања и преговарања око брачног живота помало заборавља“, рекао је режисер представе Милан Божић.

Божић истиче да су први пут у Котор Варошу и да ће сарадња са Аматерским драмским позориштем „Јован Стерија Поповић“ бити настављена и наредне године.

„Овај фестивал из године у годину постаје бренд овог града и са задовољством ћемо долазити на позив домаћина, који ће бити наши гости наредне године на нашем фестивалу“, додао је Божић.

Основано уз бројне потешкоће, из овог позоришта истичу да се у свом свакодневном дјеловању суочавају са проблемима, због тога што чланови ове театарске гупе кроз своје позоришне комаде отворено говоре о проблемима друштва.

Да би несвакидашњост њихових драма била још већа, опредијелили су се на њихов наглашено сатирички карактер, јер се у сатири на духовит и подругљив начин осуђује и шиба све што не ваља у друштву или код појединаца.

„Варош фест“ наставља се сутра представом „Драга Јелена Сергејевна“ у извођењу Драмског студија „Маске“ из Костајнице.