Саопштење СДС-а Котор Варош : Кадровско јачање СДС-а највише погодило ДНС и ИСДС

У нашу редакцију стигло је саопштење Српске демократске странке Котор Варош које Вам преносимо у цјелости :

Кадровско јачање СДС-а највише погодило ДНС и ИСДС

Унутарстраначка замјена кадрова СДС у појединим Јавним установама на последњоj сједници скупштини општине Котор Варош, највише је затекла и изненадила ривалске политичке партије из опозиције, прије свега ДНС и ИСДС. Немир је нарочито захватио појединце у ИСДС и ДНС па је нејасно да ли у својим паничним саопштењима жале СДС или себе???
Одлуку о замјени својих кадрова СДС је једногласно донијела на органима странке и усагласила је са досадашњим и новоизабраним руководиоцима. За новог вршиоца дужности начелника Одјељења за општу управу именован је дипломирани економиста Славен Момић из Котор Вароша, за вршиоца дужности директора Дјечијег вртића именован је Младен Тепић, професор географије из Врбањаца, док је Драган Зељковић, дипломирани професор физичког васпитања и спорта из Забрђа именован за позицију вршиоца дужности директора Центра за културу, спорт и информисање. Предложени кандидати су добили једногласну подршку органа странке и чак 15 одборника у локалном парламенту чиме је још једном потврђена стабилна скупштинска већина.
И ове кадровске промјене су потврда прије свега , кадровске снаге СДС-а да у свим околностима може понудити одговарајуће кадрове за све функције у локалној управи као и на функцијама виших нивоа власти. Изненађујуће је овакво саопштење досадашње директорице Центра за културу Весне Нарић, које је објавила на порталу Глас которвароша који води и уређује, Горан (Боже) Ђурић, који живи у Бањалуци а родом је из Грабовице, запослен у Центру за културу и информисање гдје је она била директор, некадашњи је уредник службеног сајта општине Котор Варош, савјетник Министра саобраћаја и веза у влади Републике Српске, савјетник директорице Шумарије, те новинар: Гласа Српске, Блица, Преса, Фактора, Печата, Народних новина и Которварошких новина и предсједник локалног ДНС-а.
СДС неће губити вријеме и енергију са оваквим политичким дилетантима. Подижемо своју страначку инфраструктуру и припремамо странку за изборну кампању да заједно са коалиционим партнерима странака Савеза за промјене, на предстојећим локалним изборима преузмемо власт у нашој општини и ријешимо се начелника, директора, савјетника па и оваквих новинара који не живе у Которварошу а о Которварошу само сплеткаре и пишу све најцрње а узимају плату по неколико основа.
И ово засједање скупштине, којом је предсједавао потпредсједник скупштине из СДС-а је показало стабилну скупштинску већину а посебно стабилност и одлучност Савеза за промјене, прије свега СДС-a и ПДП-a да у предстојећим локалним изборима наступе заједно. Управо та снага Савеза за промјене је узбуркала жабокречину у ривалским странкама а „писка“ коју праве појединци из ДНС-а и ИСДС-а за једним замијењеним директором СДС-а је јаук за самим собом јер ће примопредаја дужности обухватити и контролу неких сумњивих фактура које се незаконито фактуришу и потписују ових дана од стране досадашњих директора и послије њиховог разрјешења а у које су ти појединци највјероватније и сами упетљани захваљујући добрим приватним везама.
Српска демократска странка зна свој политички правац и није се поколебала у свим досадашњим ударима на њу па ни овај пут а љагања, оговарања и подметнута кукавичија јаја неће је поколебати да на предстојећим изборима добије повјерење грађана и након преузимања власти са својим кадровима уведе реда у локалним предузећима и установама.