Сара Марић шампион РС

Члан которварошке Младости Сара Марић окитила се титулом шампиона РС у конкуренцији млађих сениорки на првенству које је одржано на Палама.

Сјајна Которварошанка славила је у конкуренцији изнад 78 килограма и тако наставила низ успјеха из прошле сезоне.

Највиши степеник побједничког постоља за длаку је измакао Селени Варошић, која се у категорији до 63 килограма морала задовољити сребром, док је бронзану медаљу освојила Маја Поповић у конкуренцији до 57 килограма.

Боје Младости су на шампионату РС за млађе сениоре, односно такмичаре до 23 године, бранили и Стефан Пејаковић и Драго Славнић, али су остали без медаља. На шампионату је наступило 17 клубова са 64 такмичара.

Паралелно са овим првенством одржан је и међународни меморијални турнир „Рајко Кушић Куша“ на којем је Младост стигла до 12 медаља. Златом су се окитили Сара Марић и Стефан Пејаковић у кадетској конкуренцији, те полетарци Јована Поповић и Лара Вишњић.

Сребрне медаље освојили су полетарац Лео Марковић и старији пионири Теа Марковић и Анастасија Милић. Бронзаним медаљама окитили су се полетарка Милица Звијерац, млађи пионир Александар Милић и старији пионири Милан Ковачевић, Никола Јефтимир и Дарија Даниловић.

Младост је наступила са 18 такмичара, а турнир је окупио 24 клуба са 284 џудиста. Тренер Младости Сејдо Татар истакао је да је задовољан оствареним резултатима, иако је са такмичења изостало неколико џудиста који би сигурно стигли до медаље.

– Тек недавно смо кренули са припремама и такмичари нису у правој форми, али су упркос томе показали квалитет – истакао је Татар.