Предсједник НДП-а Драган Чавић : “Ко влада страхом, одлази у страху“!

Народ није стварао полицију због једне странке и појединаца који би владали уз помоћ страначких фаланги. Историја је показала да свако ко је владао страхом, владавину је завршио у страху, поручио је вечерас на Лаушу предсједник НДП-а Драган Чавић, који се обратио великом броју грађана окупљених на трибини Савеза за побједу у овој бањалучкој мјесној заједници.

Чавић додаје да гријеше сви они који мисле да је пред изборе могуће испрепадати грађане Бањалуке, а нарочито, како је рекао,”слободарског Лауша у којем нема куће да неко из ње није био борац у рату.

”Послије Избора, 8. октобра, настају огромне промјене у полицији, али не у поштеном дијелу полиције, већ у самом врху. Оволико мјешање полиције, која би требала бити попуно независна, у изборни процес, још није виђено у Републици Српској и региону”, истиче Чавић.

Он сматра да такво мијешање мора престати, јер како истиче ”није Република Српска стварала полицију, фаланге и полицијске шефове за једну политичку странку, већ за владавину права и сигурност властитог народа.

Чавић је поручио грађанима да у Републици Српској може бити много боље те да не насједају на разне уцјене.

”Ко је владао страхом увијек је са власти отишао у највећем страху. То је историја до сада показала”, казао је Чавић и додао да је масовност изласка на изборе манифестација способности да се сачува држава која је у рату створена.

”Ако одустанемо од избора, одустали смо од државе”, закључио је предсједник НДП-а.