Саслушано више од 20 лица,полиција пронашла металну палицу.

Полиција је пронашла предмете који ће послужити као докази у кривичном поступку због премлаћивања новинара БН ТВ Владимира Ковачевића. Међу доказима које је пронашла полиција, налази се једна метална палица и комад друге. Претпоставља да је њима у недјељу навече премлаћен новинар БН ТВ Владимир Ковачевић.

Из Полицијске управе Бањалука потврђено је да настављају с радом све док случај не расвијетле и идентификују нападаче.

У досадашњој истрази саслушано је више од 20 лица, од којих су нека, како се сазнаје, из криминалног миљеа.

„Пронађени су и предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку“, кажу из полиције, чиме су дијелом потврђена и сазнања о проналаску палице.

Палица и дио друге ће, бити вјештачени, што би увелико требало да помогне инспекторима да пронађу нападаче, који ће, како сада ствари стоје, бити терећени за покушај убиства.

У знак протеста због бруталног напада на колегу Владимира Ковачевића, више десетина новинара окупило се данас испред Народног позоришта у Сарајеву. Напади на новинаре морају престати, поручено је са скупа. Протести новинара одржани су и у Зеници и Мостару.

Подсјетимо, двојица непознатих нападача су у недјељу навече металним палицама претукли новинара БН ТВ Владимира Ковачевића испред његове зграде у бањалучком насељу Обилићево.

Како је рекао Ковачевић, два непозната мушкарца са капуљачама на глави су му пришла из мрака и почели да га туку палицама на развлачење.

„Развукли су шипке и почели да ме ударају…Покушао сам да се браним, док су они ударали по глави и тијелу тим шипкама. Позивао сам упомоћ, они су ударали и онда су побјегли у аутомобил и одвезли се у непознатом правцу…, испричао је Ковачевић, наводећи да му је глава разбијена на два мјеста и да има повреде по уху, лицу и тијелу.

Ковачевић, који се налази на лијечењу у УКЦ РС у Бањалуци, у стабилном је здравственом стању.