Шипрагe: Поново расписан конкурс у Oсновној школи “Петар Кочић”

Након што је Републичка просвјетна инспекција поништила конкурс, Oсновна школа “Петар Кочић” у Шипрагама расписала је поновљени конкурс за пријем приправника на позицију наставника разредне наставе на неодређено вријеме.

Конкурс је објављен у сриједу и биће отворен осам дана од дана објављивања. Сви заинтересовани кандидати могу се пријавити у року тих 8 дана. Тестирање и интервју са кандидатима који испуњавају услове конкурса биће обављено 26. децембра у 12 часова у просторијама школе у Шипрагама.

Републичка просвјетна инспекција поништила је претходни конкурс, јер су утврђене неправилности у конкурсној процедури. Контрола је услиједила на основу жалбе кандидаткиње Емине Чиркић која је на конкурсу завршила тек четврта, а прва је на основу сумњивог бодовања била снаја директора школе.

„Ванредним инспекцијским прегледом утврђене су неправилности у конкурсној процедури. Рјешењем републичког просвјетног инспектора наложено је да буде поновљена конкурсна процедура“, наведено је у рјешењу републичког просвјетног инспектора Татјане Поповић.

Курушић је тврдио да је комисија поштено радила свој посао, да је са бодовном листом било све у реду, а да са кандидаткињом која је добила посао није у родбинској вези и да само имају исто презиме.