Дјечији вртић „Лариса Шугић“ добитник захвалнице за унапријеђење предшколског васпитања у БиХ

У згради УН-а у Сарајеву одржана је церемонија додјеле признања и награда у оквиру конкурса “Наше приче за најбоље вртиће”. УНИЦЕФ БиХ отворио је у мају Конкурс за појединце, појединке и/или групе запослене у предшколским установама у Босни и Херцеговини који су дали истакнут допринос инклузивности и квалитету предшколског васпитања и образовања.

“УНИЦЕФ слави свој 70. рођендан са различитим догађајима, и могу рећи да ми је овај данашњи догађај један од најдражих и заиста сам сретна да сте с нама подијелили приче из ваших вртића”, рекла је представница УНИЦЕФ-а за БиХ Геетањали Нараyан истакнувши важност предшколског образовања.

Захвалнице за истакнут допринос за унапређење квалитета предшколског васпитања и образовања у БиХ 2016. добили су: ЈУ Предшколски одгој и образовање Зеница, Предшколска установа „Маслачак“ Бања Лука, ЈПУ „Трол“ Дервента, Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Фоча, Центар за слушну и говорну рехабилитацију Сарајево, СОС Дјечијег вртић Горажде, Вртић „Колибри“ Бања Лука, Вртић „Звјездица“ Гламочани, ЈУ дјечији вртић „Лариса Шугић“ Котор Варош, Монтессори Киндергартен Бања Лука, Приватна установа предшколског одгоја и образовања „МУМИ“ Жепче, Предшколска установа „Срећа“ Бања Лука, ЈУ „Дјечије обданиште и дом ученика“ Босанска Крупа, и ПУ Клуб за дјецу „Бубамара“ Бијељина.

Захвалнице за ЈУ дјечији вртић „Лариса Шугић“ преузеле су Слађана Кучук и Бојана Јотановић, васпитачице у овој предшколској установи.