Сjећањa: Незаборавне успомене на ветерана ФК Младост Шефкета Фифића

У дугом постојању ФК Младост  Шефкет Фифић се убраја међу играче са најдужим стажом. За први тим Младости наступио је 1965. године са непуних 16. година. Сјећа се првог тренера Фаика Авдића, који je поклањао посебну пажњу кондиционим припремама.

Медији су писали да је са својих 27 година Шефкет био најстарији и најискуснији активни играч Крајишке зоне. Играо је на свим мјестима у тиму од бека и центархалфа до крила или центарфора. Тренер Ђорђе Јованић није могао саставити најбољу екипу без Шефкета Фифића.

Без обзира  на то што већ 11 година играм и што из јуниорске екипе  Младости израстају изванредни фудбалери као што су Гргић, Топаловић, Новаковић, Бјелобрк и остали, не намјеравам се ускоро опраштати од зеленог поља“, говорио  је Шефкет.

Иако никада није намјерно фаулирао противничкг играча, Шефко се понекада због приговора замјерио судијама, што се завршавало жутим картонима. То је објашњавао слободом у игри коју му је оставио тренер Јованић .

У сјећању му је остао посебно дерби сусрет са Наприједом у јесењој сезони 1976. године, који је завршен побједом Которварошана са 2:1. Освајање другог мјеста на табели те јесени сматра недостатком спортске среће и падом форме у најнезгоднијем тренутку.

У току 22-годишње фудбалске каријере, истиче да је волио посебно играти са  Бакиром Нушиновићем, Војом и Миком  Дракуловићем, Идризом Башићем, Вехидом Омићевићем…

Међу тренерима, Фаик Авдић је највише радио на стицању кондиције. Ђорђе Јованић је био прави професионалац. Тренер Миле Малогајски је инсистирао на тактици и како се долази до резултата.

Дружење и наступи у ФК Младост су за мене били лијепе године које никада на могу заборавити. Увијек ће ми остати у сјећању играчи, тренери и чланови управе. Потребно је од школских дана пратити и давати подршку талентованим фудбалерима“, каже Шефкет Фифић. Д.К.