Сјећања: Посјете Миљана Миљанића

Доживотни почасни предсједник Фудбалског савеза Југославије Миљан Миљанић посјетио је два пута Котор Варош. Први  пут је Миљанић боравио у  нашем граду почетком новембра 2002. године са генералним секретаром Фудбалског савеза Републике Српске Родољубом Петковићем и бањалучким новинаром Томом Марићем.

Током прве посјете популарни „Чича“ је посјетио ФК  Младост. Разговарало се о седам и по деценија дугој традицији которварошког клуба. Током разговора у којем је учествовао и начелник општине Жарко Микић,  Миљанић је посебно нагласио значај посвећивања сталне пажње младим играчима.

Након посјете клубу дружење је  настављено у угоститељском објекту „Танин“, власника Милована Теиновића. У знак захвалности на посјети предсједник ФК Младост Раденко Чупић предао је госту слику которварошког сликара Бранка Русмира.

Миљанић је други пут посјетио Котор Варош  6. априла 2006. године поводом обиљежавања 80. година  постојања ФК Младост и промоције књиге “Миљан – људи и вријеме“, аутора Томе Марића.

Миљан се присјећао путујући уз фудбал по бијелом свјету када је у Котор Варошу живјела његова тетка Татјана Перовић, која му је слала пакете у Београд.

„У једном од пакета била је и кутија од ципела пуна колача, хурмашица, са језгром ораха у средини. Од тих хурмашица никада ништа слађе нисам јео. Кад стигне пакет, ја бих излазио испред стана и на небу, у машти цртао Котор Варош. Чино ми се љепши, већи и бљештавији него сам Београд, који сам доживљавао као нешто велико и мени изузетно лијепо. Ето, мени је све до данашњег дана остала жеља да дођем у Котор Варош“, причао је Миљанић. Д.К.