Сјећање на погинуле борце треба да остане трајно

Борачка организација општине Котор Варош обиљежила је данас крсну славу Митровдан, а у Храму Рођења Пресвете Богородице служена је света литургија и парастос погинулим борцима.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић служио је молитвени помен за погинуле борце Војске Републике Српске, те им одао захвалност, истичући да се бол и туга породица не могу умањити, али да сјећање на њих треба да остане трајно.

,,Република Српска је једини гарант останка српског народа и због тога треба његовати сјећање на погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата“, рекао је Нарић.

Представници Борачке организације и општине положили су вијенце на спомен-обиљежје погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у Котор Варошу, након чега су у просторијама Борачке организације уприличени ломљење славског колача и славски ручак.

Предсједник Борачке организације општине Котор Варош Миладин Савановић честитао је свим борцима данашњи празник и апеловао на слогу и јединство о стратешким и виталним питањима за Републику Српску.

,,Чувајући тековине одбрамбено-отаџбинског рата, шаљемо поруку да нема прече и важније ствари него да потомци чувају вриједности својих предака“ истакао је Савановић.

Он је подсјетио да се у свим мјесним заједницама ове општине током цијеле године одржавају парастоси и на тај начин чувају успомене на погинуле борце.

Честитајући крсну славу Борачкој организацији, начелник општине Котор Варош Зденко Сакан нагласио је да борци који су дали живот за свој завичај и Републику Српску не смију бити заборављени.