Случај премлаћивања новинара: Чолића издао ДНК, Дукић лоциран у Словенији

На металној палици, пронађеној након покушаја убиства Владимира Ковачевића (36), новинара БН телевизије, полиција је открила ДНК траг боксера Марка Чолића (31), који је због овог бруталног напада већ у притвору.

Наш извор, одлично упућен у детаље досадашње истраге, потврдио нам је да је Недељко Дукић (27) из Кнежева, који је осумњичен да је са Чолићем премлатио Ковачевића, побјегао у Словенију! Дукић је, наиме, посљедњи пут лоциран у једном стану у Словенији, а претпоставља се да се крије у тој држави или у Хрватској.

“На дан хапшења Чолића, 8. септембра, Дукић је преко граничног прелаза Градишка ушао у Хрватску. Преко границе га је превезао пријатељ, који се вратио у БиХ. Дукић је отишао у Словенију и утврђена је и локација на којој је био неколико дана, а затим му се губи сваки траг”, откривају извори блиски истрази.

Док се Чолић налази иза браве, за његовим пријатељем трага полиција. Против Дукића је поднијела извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука. Тај извјештај терети одбјеглог младића да је 26. августа око 20.40, у бањалучкој Улици Бановић Страхиње, заједно с боксером брутално премлатио новинара.

“У складу с упутством о потражној дјелатности МУП-а РС, за тим лицем је на снази распис о трагању. Све информације и сазнања, као и документацију коју имамо за наведено лице, односно гдје се налази, гдје борави, доставили смо Окружном јавном тужилаштву уз извјештај”, казао је јуче Дарко Новковић, начелник Сектора криминалистичке полиције ПУ Бањалука.

Чолић и Дукић, који је раније робијао због пљачке, познају се и друже годинама, а заједно су, по ријечима бројних Бањалучана, радили и на обезбјеђењу једног бањалучког ноћног клуба. У Кнежеву кажу да Дукића нису видјели дуже вријеме.

Вјерује се да се сакрио схвативши да је боксер ухваћен.

Ковачевић је раније за изнио захтјеве од којих не одустаје, а то је да буде пронађен и ухапшен други нападач те да се утврде имена налогодаваца. У томе и даље има безрезервну подршку колега.

Чолић је, иначе, већ седмицама у притвору, а полиција је против њега пронашла низ чврстих доказа, укључујући ДНК траг, као и снимак камере која је, по свему судећи, снимила кретање боксера.

Он се, присјетимо се, током криминалистичке обраде у полицији бранио ћутањем. Потом га је испитао и тужилац те затражио да му се одреди притвор, а тај захтјев тужиоца наишао је на зелено свјетло судије Окружног суда у Бањалуци.