,,Потребна реформа образовања“- поручио је предсједник НДП-а.

Код нас није више могуће наћи електричара и возача. Након што се обуче радници иду у Њемачку и сви селе одавде, саопштио је Чавић вечерас новинарима у Броду, након што се сусрео са мјештанима овог града.

”У разуговору са грађанима вечерас у Броду сазнао сам да сви одавде, који су електротехничке стуке, одселили преко Саве, јер су их позвале фирме из Хрватске, а након обуке у ”Ђури Ђаковићу” сви су отишли правац Њемачка”, казао је Чавић.

Додаје да због лошег образовног система у Републици Српској данас има највише незапослених менаџера по глави становника у Европи.

”Нема ни једног пута који није кренуо првим кораком. Послије ових избора ми морамо повући први корак, а то ће бити потпуна реформа образовања”, поручио је предсједник НДП-а.
Истиче да је неминовна потпуна реформа образовања и стварање информатичког друштва у Републици Српској.

”Наша је намјера и циљ да у реформи образовања, одмах од првог разреда, уведемо информатику и дуални систем образовања”, рекао је Чавић.

Он каже да је неопходно да се више цијене радници и занатлије, јер, како тврди, дошли смо у потпуно апсурдну ситуацију да имамо мањак радника, али вишак нерадника, саопштено је из Информативне службе коалиције НДП-НС-СНС-Слобода.