Служен парастос погинулим борцима у Масловарама

У мјесној заједници Масловаре данас је служен парастос, положени су вијенци и прислужене свијеће за погинуле борце овог краја, који су дали живот за Републику Српску у одбрамбено-отаџбинском рату.

Парастос је служио парох масловарски Жељко Поповић, који је рекао да је обавеза свих, а нарочито млађе популације, да његују културу сјећања на борце Војске Републике Српске /ВРС/, који су дали живот за вјеру и слободу свог народа.

Предсједник општинске Борачке организације Котор Варош Миладин Савановић нагласио је да је на данашњи дан формиран чувени Други батаљон 22. Пјешадијске бригаде, у чијем саставу су најбројнији били борци са подручја Масловара.

,,Они су дали живот за Републику Српску и наша дужност је да их се са поносом сјећамо и да бринемо о њиховим потомцима, као и о ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима ВРС“, поручио је Савановић.

Прије 31 године је формиран Други батаљон 22. Пјешадијске бригаде, који је у рату дао огроман допринос у стварању и очувању Републике Српске и на том ратном путу је имао 99 погинулих бораца, док је два пута проглашаван за најбољи батаљон Првог Крајишког корпуса.

Вијенце су положиле делегације општине Котор Варош, на челу са начелником Зденком Саканом, и општинске Борачке организације.