„Спортек“ и ШГ „Врбања“ без пораза у полуфиналу турнира

Утакмицама групне фазе турнира предузећа и јавних установа почео је 55. турнир у малом фудбалу „Котор Варош 2023“.

Прошлогодишњи финалисти турнира су остварили максималан учинак и оправдали улогу фаворита и на овогодишњем издању которварошког турнира, који је окупио осам екипа у овој категорији.

Играчи „Спортека“ предвођени Бехарићем и Максимовићем су прво савладали „Механичке конструкције“ резултатом 1:0, док су у преостала два меча били бољи од „Дермала“ /2:1/ и екипе „Сим Техник 1“ /3:1/.

У другој групи ШГ „Врбања“ је такође са три тријумфа обезбиједила пласман у полуфинале са првог мјеста.

Ђекановић, Ђукић, Пезеровић и другови су били прво бољи од екипе „Сим Техник“ и славили са увјерљивих 5:1, да би затим надвисили Полицијску станицу „Котор Варош“ са 2:0 и екипу Општинске управе са 4:2.

Пласман у полуфинале су још обезбиједиле као другопласиране екипе „Механичких конструкција“ и Полицијске станице „Котор Варош“, а побједник у категорији предузећа и јавних установа биће познат у четвртак, када је на распореду завршница у овој категорији.

Сениорски дио турнира, који се игра по футсал правилима, почиње вечерас, а бројна публика ће на дјелу моћи да види прошлогодишње освајаче турнира предвођене Милановићем и Џомбићем, као и домаће играче који наступају за КМФ „Котор Варош“.

Биће одиграно шест утакмица у групи А, а програм почиње у 19.00 часова.

Првог дана турнира је забиљежена одлична посјећеност, а и вечерас се очекује да трибине игралишта Радничког универзитета буду испуњене до посљедњег мјеста.

Организатори трунира су општина Котор Варош и ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“, а подршку су пружили бројни привредни субјекти са подручја општине.