Средњошколци у Котор Варошу даровали крв

У просторијама Средњошколског центра /СШЦ/ „Никола Тесла“ у Котор Варошу данас је одржана акција добровољног давања крви под називом „Матуранти свом граду“, у којој је прикупљено 46 доза ове драгоцјене течности.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Котор Варош Санела Кучук рекла је да је 68 ученика жељело дати крв, али да због ниског или високог притиска њих 22 није било у могућности да то уради.

Подршку ученицима пружили су професори и запослени у СШЦ „Никола Тесла“. „Поносни смо на данашњи број прикупљених доза, а поготово због чињенице да је све више младих који су свјесни важности једне овакве акције“, истакла је Кучукова и додала да је 30 ученика први пут дало крв.

Она је навела да ће крв бити предата Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, те да добровољно давалаштво крви у Котор Варошу у експанзији, што даје гаранције грађанима да ће увијек имати на располагању довољне количине крви свих крвних група.

Жељана Чупић, ученица четвртог разреда Економске школе, рекла је да јој је ово први пут да дарује крв и да је ово хумани гест који свако треба да учини како би се омогућила крв свакоме коме је потребна.
,,Ово радим из хуманости како би помогла свима којима је потребна крв“, нагласила је Чупићева.