За пројекте младих 15.940 КМ

Омладинска банка ће у наредна три мјесеца финансирати реализацију осам пројеката и два микробизниса неформалних група младих са подручја општине Котор Варош и један микробизнис.

Ријеч је о пројектима који ће директно или индиректно утицати на побољшавање положаја младих, а биће реализовани у градском подручју и у мјесним заједницама.

Жељко Пауковић, директор програма Фондације ,,Мозаик“, у чијем саставу је Омладинска банка, истакао је да је укупна вриједност осам пројекта и два микробизниса 15.940 КМ, које су заједнички обезбиједили општина Котор Варош /7.290 КМ/ и Фондација „Мозаик“ /8.650 КМ/, а неформалне групе младих су обезбиједиле додатна средства мобилизацијом локалних ресурса /6.770 КМ/.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је рекао да се реализацијом ових пројеката наставља успјешна сарадња са Омладинском банком.

,,Реализацијом поменутих пројеката помажемо младима да буду активнији и да волонтерским ангажовањем покажу да су ресурс који заслужује подршку. Радује ме њихова велика заинтересованост и зато смо издвојили додатна средства за пројекте који ће бити реализовани“, закључио је Сакан.

У мјесној заједници Котор Варош планирана је реализација пројекта ,,Четврта конвенција младих у Котор Варошу“, који има за циљ да окупи и презентује успјешне младе Которварошане и на тај начин им пружи подршку и мотивише друге на успјехе у својим областима.

Реализацијом пројекта „Развој рекреативних активности на подручју општине Котор Варош“ ријешиће се проблем недостатка спортско-рекреативних активности за младе.

У оквиру пројекта ,,Савремена учионица“, која би била опремљена савременим наставним средствима, створили би се бољи услови за рад ученика и професора.

,,Часови бесплатне правне помоћи/савјета/“ је пројекат који има за циљ да пружи грађанима општине Котор Варош, а и шире, бесплатне правне савјете за остваривање својих грађанских и политичких права.

,,Свијет воли побједнике“ је пројекат који ће допринијети развоју локалне заједнице кроз стварање бољих услова за здраво одрастање најмлађих.

,,Љетна Школа Гитаре“ подразумијева организовање часова основа гитаре за младе од 6 до 18 година у периоду од маја до аугуста.

Пројектом ,,Водопад Скакавац у срцу природе“ млади волонтери имају намјеру да изградњом вањског мобилијара /клупе и табле/ омогуће угоднији приступ једној од атрактивнијих локација на подручју општине.

,,Опремање трим кабинета“ је пројекат којим ће се, набавком нове опреме, створити бољи услови за вјежбање и тренинг младих Которварошана.

Микробизнисе ће реализовати Жаклина Јотановић и Драгана Јошић, које ће отворити фризерски салон и бутик дјечије опреме.